Какво е flood атака ?

Всичко свързано с интернет пространството.
Потребителски аватар
nuclear bomb.
Модератор
Reactions:
Мнения: 5
Регистриран: 05 ное 2017, 19:08
Баланс: Locked

11 ное 2017, 21:55

Какво е флууд атака ?
Флууд атаките са изпращането на фалшиви сигнали към вашият интернет или сайт. Нека си представим, че ни флуудва някой, но няма как да разберем кой е и защо го прави. Някой хора с динамично айпи, просто си рестартират рутера, с цел смяна на айпи адреса им, което щe предотврати флууд атаката. Това често е напълно безполезно. Флуудъра, който изпраща пакетите към вас, има вашият айпи адрес, което му е напълно достатъчно за да ви тормози. Но нека да не забравяме, че една флууд атака не е спирането на дадено нещо, като интернет за 5 минути, или 10. Ако не се защитите или не предприемете някакви мерки, флуудът може да продължи с часове, да не кажа и с дни.
 
Как да се защитим ?
Доста от хората използват така наречените VPN-и, или proxy-та. Vpn (Virtual private network) е привейт мрежа, която прикрива вашият айпи адрес, вашата страна и други данни. Така риска от флууд намалява драстично. Проблема е, че всеки vpn е с различна цена. Vpn-ите варират от 7 до 20 евро на месец, но колкото по-скъп vpn си закупите, толкова по-ефективен ще бъде той, и вашият айпи адрес ще бъде в пъти по-труден за намиране.
 
 Повечето потребители на форума предполагам знаят какво означава това, но нека да не забравяме, че не всички си имат понятие от такива неща. Надявам се темата да е била полезна за някой, и чакам Вашите мнения.
Последна промяна от nuclear bomb. на 11 ное 2017, 21:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
1337
Member
Reactions:
Мнения: 99
Регистриран: 28 фев 2018, 19:48
Баланс: Locked

28 фев 2018, 21:16

Ами, как да флудим?
Последна промяна от cybertron на 28 фев 2018, 21:19, променено общо 1 път.
Причина: Тук се учим да се предпазваме от тях не да се учим да го правим..

l33tx
Newbie
Reactions:
Мнения: 3
Регистриран: 03 мар 2018, 18:58
Баланс: Locked

03 мар 2018, 19:05

До колкото виждам правилата на форума не позволяват да ти обясня как флуудиш определен човек...Иначе по темата:Има разни програми не знам дали още работят като:KiwiGuard които що годе предпазват от флууда ако е от някой обикновен потребител с личния му компютър ,иначе ако се наеме сериозно да те флууди с ботнет или буутър ще трябва да се помисли за помощ от доставчика или ако сте на линукс да си нагласите защитната стена + iptables има уроци насам натам из нета,друг вариант е както той е казал с VPN има и безплатни такива ,но са ужасно бавни ако искате да си сърфирате спокойно както той е казал трябва да си заплатите...Ако автора на темата смята ,че информацията е полезна ,да я добави нямам против.

[BG][SSA]Troll
Модератор
Reactions:
Мнения: 34
Регистриран: 10 юли 2018, 21:35
Баланс: Locked
Местоположение: Велико Търново

14 авг 2018, 19:15

Да допълня, че ако тръгнете да флуудите от вашият комп има шанс да задръстите своя канал с малко по здрави настройки и ефекта да е обратен на очаквания (вашият нет спира, а не на този, който флуудвате). Затова за да е нещо силно се прави най-добре от сървър със здрав интернет, а не от домашен компютър.

Отговори

Върни се в “Интернет”

  • Информация
  • Кой е на линия

    Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта