Какво е flood атака ?

Всичко свързано с интернет пространството.
Потребителски аватар
nuclear bomb.
Newbie
Мнения: 2
Регистриран: нед ное 05, 2017 7:08 pm
Баланс: Locked

съб ное 11, 2017 9:55 pm

Какво е флууд атака ?
Флууд атаките са изпращането на фалшиви сигнали към вашият интернет или сайт. Нека си представим, че ни флуудва някой, но няма как да разберем кой е и защо го прави. Някой хора с динамично айпи, просто си рестартират рутера, с цел смяна на айпи адреса им, което щр предотврати флууд атаката. Това често е напълно безполезно. Флуудъра, който изпраща пакетите към вас, има вашият айпи адрес, което му е напълно достатъчно за да ви направи тормози. Но нека да не забравяме, че една флууд атака не е спирането на дадено нещо, като интернет за 5 минути, или 10. Ако не се защитите или не предприемете някакви мерки, флуудът може да продължи с часове, да не кажа и с дни.
 
Как да се защитим ?
Доста от хората използват така наречените VPN-и, или proxy-та. Vpn (Virtual private network) е привейт мрежа, която прикрива вашият айпи адрес, вашата страна и други данни. Така риска от флууд намалява драстично. Проблема е, че всеки vpn е с различна цена ? Vpn-ите варират от 7 до 20 евро на месец, но колкото по-скъп vpn си закупите, толкова по-ефективен ще бъде той, и вашият айпи адрес ще бъде в пъти по-труден за намиране.
 
 Повечето потребители на форума предполагам знаят какво означава това, но нека да не забравяме, че не всички си имат понятие от такива неща. Надявам се темата да е била полезна за някой, и чакам Вашите мнения.
Последна промяна от nuclear bomb. на съб ное 11, 2017 9:59 pm, променено общо 1 път.

Отговори

Върни се в “Интернет”

  • Информация
  • Кой е на линия

    Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта