Automatic Command Executor

Всичко свързано с AMX mod (X), плъгини, проблеми с плъгини, заявки и тн.
Потребителски аватар
OciXCrom™
Junior Member
Мнения: 29
Регистриран: пон авг 22, 2016 2:46 pm
Баланс: Locked

пон авг 22, 2016 3:00 pm

< Automatic Command Executor >
[/size]
Този плъгин ви позволява да добавяте команди в .ini файл, като същите ще бъдат използвани върху избрания от вас играч, когато той влезне в сървъра. Плъгинът е полезен при организиране на турнири, в които играчите получават определени точки от някой плъгин, примерно deathrun points. Някои плъгини не ползват отделни файлове и въпросните точки трябва да се добавят от страна на администратор, и то когато играчът е в сървъра. Вместо да чакате играчът да влезне в сървъра и да има администратор на линия, просто добавете нужната информация в .ini файла. Плъгинът може да се използва и като сървърна защита, като направите командата да се повтаря при всяко влизане на играча.
Как да добавим команда чрез .ini файла:[/size]

За да добавите команда, нужно е да въведете следната информация в configs/AutoCommandExec.ini:

Код: Трябва да си влязъл в системата, за да можеш да виждаш линковете

<span class="syntaxdefault"></span><span class="syntaxstring">"вид=name/steam/ip"</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">"име/SteamID/IP на играча"</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">"команда"</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">"повтаряне (yes/no)"</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">"съобщение (незадължително)"</span><span class="syntaxdefault"></span> 
В полето за команда можете да добавите %info% за да използвате userid-то на играча, а в полето за съобщение можете да ползвате %name% за името на играча и %prefix% за префикса на плъгина. В съобщението можете да ползвате и различни цветове:
!n = обикновен цвят (жълт по подразбиране)
!t = според отбора
!g = зелен цвят
Примери:

Код: Трябва да си влязъл в системата, за да можеш да виждаш линковете

<span class="syntaxdefault"></span><span class="syntaxstring">"name"</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">"OciXCrom"</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">"deathrun_give_points %info% 100"</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">"no"</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">"%prefix% Player !g%name% !nreceived !t300 DRPoints !nfor winning the !gTOURNAMENT"
"steam"</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">"STEAM_0:0:123456789"</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">"kick %info%"</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">"yes"
"ip"</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">"12.34.56.78"</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">"echo He entered the server!"</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">"no"</span><span class="syntaxdefault"> </span><span class="syntaxstring">"Player !g%name% !nhas joined the game."</span><span class="syntaxdefault"></span> 
Имайте предвид, че всички промени по файла влизат в сила след смяната на картата! Ако искате да влязът в сила веднага, използвайте опцията "Reload .ini file" от главното меню.

Главно меню на плъгина:[/size]

За да отворите главното меню на плъгина, трябва да напишете командата autocommandexec в конзолата (изисква RCON флаг по подразбиране). Менюто изглежда така:

Изображение
  • Add new entry: чрез тази опция можете да добавите нов запис директно в .ini файла
  • View all entries: това ще покаже всички активни записи в .ini файла
  • Reload .ini file: използвате опцията ако искате да презаредите .ini файла (в случай, че сте го редактирали и искате промени да влязат в сила веднага)
Списък с cvar-ове:[/size]
  • autocommand_time <по подразбиране: "3.0"> -- Времето, след което командата ще бъде използвана върху играча, след като той е влезнал в сървъра.
Снимки:[/size]

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изтегли плъгина:[/size]

Отговори

Върни се в “AMX Mod (X)”

  • Информация
  • Кой е на линия

    Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта