Arduino/Genuino UNO R3 Ultrasonic controling

Visual Basic, C#, C++, Python и др.
Потребителски аватар
tedo3637
Newbie
Мнения: 2
Регистриран: пон май 02, 2016 2:39 pm
Баланс: Locked

нед авг 28, 2016 7:28 pm

Arduino/Genuino UNO R3 и Ultrasonic Sensor HC-SR04
Arduino/Genuino е проект с отворен код и едноименна компания, произлязла от него, както и свързаното с него потребителско общество. Основната цел е проектиране и производство на електронна платформа с лесен за ползване свободен хардуер и софтуер, позволяващи постигането на интерактивност за неспециалисти. Електронните платки Ардуино могат да бъдат закупени или готови, или като „направи си сам“ комплекти, като схемите им са свободно достъпни за всеки, който би искал да ги сглоби сам.

Ще са ви нужни:
10 Jump wires
Ultrasonic sensor
Arduino
DC Motor
BreadBoard

Source кода можете да видите Трябва да си влязъл в системата, за да можеш да виждаш линковете

Код: Трябва да си влязъл в системата, за да можеш да виждаш линковете

/*
* Ultrasonic Sensor HC-SR04 and Arduino Tutorial
* Builded by Teodor Hristov
* www.dev-hn.com
*/

// defines pins numbers
int trig = 2;
int echo = 3;
int go = 4;

// defines variables
long duration;
int distance;

void setup() {
pinMode(go, OUTPUT);
pinMode(trig, OUTPUT); // Sets the trig as an Output
pinMode(echo, INPUT); // Sets the echo as an Input
Serial.begin(9600); // Starts the serial communication
}

void loop() {
// Clears the trig
digitalWrite(trig, LOW);
delayMicroseconds(2);

// Sets the trig on HIGH state for 10 micro seconds
digitalWrite(trig, HIGH);
delayMicroseconds(10);
digitalWrite(trig, LOW);

// Reads the echo, returns the sound wave travel time in microseconds
duration = pulseIn(echo, HIGH);

// Calculating the distance
distance= duration*0.034/2;

if (distance > 50){
  
 digitalWrite(go, HIGH);// High voltage on go or pin 4
  }
  else {
    digitalWrite(go, LOW);
    
    }


// Prints the distance on the Serial Monitor
Serial.print("Distance: ");
Serial.println(distance);
delay(250); //1/4 from 1 sec
}

Timelapse на това как сгобявам самото ардуино + сензора: Трябва да си влязъл в системата, за да можеш да виждаш линковете


НЕ ПОЗВОЛЯВАМ ТАЗИ ТЕМА ДА СЕ ПОСТАВЯ В ДРУГИ ФОРУМИ ИЛИ САЙТОВЕ ОСВЕН АКО НЕ Е НАПИСАНО ОТ КЪДЕ И ОТ КОГО Е ВЗЕТО!

Отговори

Върни се в “Системно Програмиране”

  • Информация
  • Кой е на линия

    Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта