Магическите редове.

Visual Basic, C#, C++, Python и др.
Потребителски аватар
[BG][SSA]Troll
Модератор
Мнения: 27
Регистриран: вт юли 10, 2018 9:35 pm
Баланс: Locked
Местоположение: Велико Търново

пет юли 13, 2018 6:36 pm

На всички от начало учителите ни по информатика са ни казвали да научим наизуст тези редове за да работи програмата. И поне аз отначало се питах какво значат. Затова реших да го споделя на чудещите се.
#include <iostream> - включва входно изходна библиотека (iostream = Input/Output STREAM или входно-изходен поток) със същия успех може да използваме cstdio-то, със scanf и printf вместо cin>> и cout<< или някой файлов поток. Голяма магия много трудно умряхме от преучаване направо.

using namespace std; - Това казва на програмата да използва namespace-а(групата команди) със стандартни команди(std=standart). Ако не го напишем ще трябва вместо cin да пишем std::cin например. Още по-трудно нали?

int main() - Това всички трябва да го знаят, че е начало на главна функция. Но някои хора ще се запитат "Защо пък точно int?" За целта ще ви кажа, че е стандарт в програмирането, ако има грешка в програмата да се върне 1 или нещо друго, различно от 0, което може да е код на грешка. Ако всичко е точно трябва да върне 0. Затова се прави от тип int(Защото при гаф връща int-ска стойност) и, ако я направите нещо различно няма да се компилира.

След цялата тази "сложна" информация се надявам да не съм ви преуморил :P :P :finna: :finna: . Ако имате въпроси драснете на ЛС.

Отговори

Върни се в “Системно Програмиране”

  • Информация
  • Кой е на линия

    Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта