Всичко за PayPal

Всичко свързано с интернет пространството.
ToshkoIvka33
Junior Member
Мнения: 36
Регистриран: 15 апр 2016, 09:44
Баланс: Locked

21 дек 2016, 11:19

Изображение
Кратко представяне на PayPal[/size]
 • PayPal е онлайн платежна система на едноименната компания, която стартира самостоятелно през 1998г., като през 2002г. тя е закупена от американската интернет компания Ebay Inc. PayPal Ви дава възможността за трансфер на пари онлайн и представлява електронна алтернатива на традиционните разплащания с чекове и банкови преводи. PayPal към края на 2006 има повече от 123 милиона потребители, които могат да изпращат и получават пари в различни точки от света в 17 вида валута. Чрез PayPal всеки човек, който притежава валиден имейл, може да превежда пари на друг човек с имейл. Инициаторът на превода трябва първо да си отвори сметка в PayPal и да я обезпечи със средства. Сметката в PayPal може да бъде обезпечена чрез кредитна, дебитна карта или чрез сметка в банка. За да получи парите, получателят може да изиска чек от PayPal, да си отвори сметка в PayPal или да посочи банкова сметка за превод на сумата. В този смисъл PayPal представлява посредник, който улеснява електронната търговия по света, без да разкрива финансова информация при сделките. Потребители са частни лица, търговци, големи фирми и корпорации (за последните се отчитат такси при паричен трансфер, за останалите услугите са безплатни). PayPal имат услуга, наричана PayPal Here. Това е услуга на компанията, с която мобилното устройство бързо и лесно може да се превърне в терминал за разплащане с кредитни и дебитни карти. Пусната е през 2010 година и вече отчита добри резултати по света. За момента този вид услуга се предлага за IPhone и Android базирани устройства.

  Как става това:
 • Инсталира се приложение в мобилното устройство.
 • В жака на телефона се включва външна приставка, която изпълнява функцията на четящ ПОС терминал за карти.

  Чрез PayPal можете да плащате навсякъде, където е обозначено с тяхното лого или изрично е написано при методите за плащане, че това е възможно.
Регистрация в PayPal[/size]

Какво е необходимо за вашият PayPal акаунт?
- Трябва Ви кредитна или дебитна карта Visa Electron. Най-добре е да използвате дебитна карта за вашите разплащания в Интернет.

Картите, които можете да регистрирате в тяхната система са:
Изображение Кредитна карта Visa;
Изображение Дебитна карта Visa Electron;
Изображение Кредитна карта MasterCard;
Изображение Кредитна карта American Expres;
Изображение Кредитна карта Discover;

Регистрацията в PayPal e проста и сравнително бърза.
Първо трябва да отворите официалната страница на PayPal.
След като вече сте влезнали, трябва да изберете от менюто горе в дясно "Sign Up".


Изображение

Сега ще ви излезнат две опции:
- Personal account
- Business account


Изображение

Вие трябва да изберете какъв да бъде вашият PayPal акаунт и натискате на бутона "Continue". (По подразбиране е Personal account)
Предстои регистрацията на вашият акаунт, като аз съм избрал Personal account. Попълнете следните данни:

- Държава: България
- Email: Вашият имейл адрес
- Парола: Вашата парола
- Парола отново: Вашата парола отново
Натиснете бутона Continue. Ще Ви зареди следващият прозорец от вашата регистрация и тук вече трябва да попълните вашите лични данни!
- Име: Вашето име
- Фамилия: Вашата фамилия
- Дата на раждане: 13.12.2017
- Националност: България
- Адрес: Вашият адрес
- Адрес (По избор): Вашият адрес, вслучай, че имате и друг.
- Град: Вашият град
- Регион: Вашият регион
- Пощенски код: Вашият пощенски код
- Мобилен номер: +359 Вашият номер
- Сложете отметка, че сте прочели правилата на PayPal натиснете на бутона Agree & Continue.


Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тук идва момента, в който трябва да попълните данните на вашата кредитна или дебитна карта:

- Номер на картата: 16те цифри, намиращи се на предната страна на картата
- Дата на валидност: До кога е валидна вашата кредитна или дебитна карта
- CVC номер: Последните 3 цифри, които се намират на задната страна на картата

Натиснете Add Card. Ако все още нямате карта или не желаете тя да бъде добавена сега, просто пропуснете тази стъпка като натиснете върху логото на PayPal, което ще ви изпрати към началото на вашият профил. Също така трябва да активирате вашият имейл, като посетите пощата, която използвате.


Добавяне на кредитна или дебитна карта в PayPal[/size]

Първо трябва да сте влезли в системата и от там избирате Link a bank or card -> Credit cards -> Link a card.
- Избирате си типа на картата: VISA, MasterCard, Discover или American Express
- Попълвате 16-цифрения номер на картата, намиращ се на предната страна
- Валидност на картата
- CVC номера, който се намира на задната страна на картата и се състои само от 3 цифри
- Избирате адреса, с който сте се регистрирали и натискате на бутона Save.
Изображение

Изображение

Изображение

Ако сте въвели правилно всички данни ще видите съобщението за успешно добавена карта, а заедно с него от сметката Ви ще бъдат блокирани 1.50$. Тази сума ще ви бъде възстановена в рамките на 45 дни. След като завършите регистрацията на вашата карта, тя трябва да бъде потвърдена. Това става като изберете Confirm my debit or credit card. Сега трябва да потвърдите с 4-цифрен код. Кодът за потвърждение е част от основанието за осъществяване на транзакцията от 1.50$ към PayPal.

Този код може да бъде видян по няколко начина.
Начин 1: Чрез СМС известяване. В този случай виждате кода веднага.
Начин 2: Онлайн банкиране. Ако използвате този начин, бихте могли да намерите този код в ауторизациите на вашата кредитна или дебитна карта, след осчетоводяване на сумата.
Начин 3: В най-близкия клон на вашата банка. От там ще получите извлечения и ще видите вашият код.
След като вече имате вашият 4-цифрен код, трябва да се върнете в менюто, където регистрирахте вашата карта и отново изберете Confirm my debit or credit card.


Въведете този 4-цифрен код, който получихте и натиснете на бутона Confirm Card.
Преди извършването на тази операция, картата Ви трябва да бъде захранена с минимум 5лв., които са необходими за ауторизацията ѝ. С това условие Вие потвърждавате, че сте собственика на тази кредитна или дебитна карта, за да се избегнат възможностите за злоупотреби. Това става, чрез така наречената EXPUSE (Expanded Use Program). Без тази опция, функциалността на вашият профил ще бъде ограничен.
Първият вариант да добавите вашата карта е още при създаването на вашият акаунт, както Ви показах по-горе.
Вторият вариант е да добавите вашата карта на вече съществуващ акаунт.


Изпращане на пари в PayPal[/size]

Когато искате да изпратите пари, първо трябва да знаете, че ще ви е нужен имейла на получателя и чрез него ще изпратите сумата.

Как става това:

Отивате менюто Send & Request Payments и избирате Send money to friends and family.
Попълвате имейла на получателя и натискате бутона Next.
След това избирате сумата, която искате изпратите, както необходимата валута и натискате бутона Continue и потвърдете с бутона Send Payments Now.


Изображение

Изображение

Изображение

Получаване на пари в PayPal[/size]

Това е много просто. Когато получавате пари в PayPal, те направо се отразяват на вашият баланс, който се намира на главната страница на сайта. Сега има едно "обаче", това е, когато вие имате за получаване пари и трябва да избере от предложените 2 опции:
- Accept - Приемате плащането/получаването на пари.
- Deny - Отхвърляте плащането/получаването на пари.
Въпроси и отговори[/size]

1. Получих пари, но нямам акаунт в PayPal?
[hidden]- Това е често срещан проблем, при който човекът, изпращащ Ви пари е превел сумата без да Ви попита дали ползвате PayPal или не. За да разберете това, Вие ще получите уведомително писмо на вашият имейл, в което ще Ви изпише, че имате сума, която трябва да приемете. За да получите сумата, която Ви е била преведена, то трябва да си направите регистрация в PayPal, като задължително трябва да използвате имейла, на който сте получили сумата! След като направите всичко успешно, ще можете да видите получените възнаграждения в началото на вашият акаунт.[/hidden]

2. Как да си прехвърля парите от PayPal в банковата си сметка?
[hidden]- За да си прехвърлите парите, трябва да отидете на PayPal balance -> Withdraw Funds. От там ще видите първо вашият баланс, а отдолу напишете желаната сума, която искате да прехвърлите, както и картата към която да бъдат изпратени. Сега натиснете на бутона Continue и вече чакате получаването на вашите пари. За всяко превеждане, PayPal Ви таксува с по 2$.

ВАЖНО: Прехвърлените средства ще бъдат отразени в личната ви сметка от 3-7 работни дни.
[/hidden]

3. Какво да правя, когато ми се наложи да изисквам дадена сума?
[hidden]- Отидете в менюто Send & Request Payments -> Request a payment и сега трябва да попълните имейла на човека, от който Вие искате сума и натискате на бутона Next.
След това попълнете желаната сума и валута, с която искате да Ви бъде платено и обяснете накратко за какво е плащането. Всичко е готово, остана само да потвърдите като натиснете на бутона Continue.
[/hidden]

4. Как мога да върна на някой пари?
[hidden]- За изпълването на този иск, трябва да запомните, че това може да стане само в рамките на 60 дневен срок от датата на покупката! Ако този срок бъде изпуснат, Вие не сте длъжни да връщане нищо, но винаги можете да върнете парите на който и да е.
За връщане отидете на главната страница и в транзакциите ще откриете всички плащания. Когато намерите даденото плащане, просто натиснете върху него и ще Ви покаже всички детайли. Натиснете Refund this payment и ще Ви се отвори Issue Refund. Попълнете нужните данни и потвърдете действието.
[/hidden]

5. Какво да правя, ако срокът на кредитната или дебитната ми карта е изтекъл?
[hidden] - Когато това стане и Вие трябва да я подмените в своята банка, то не е задължително отново да я регистрирате в системата и да я верифицирате. Единствената промяна ще бъде в срока на валидност и последните 3 цифри, които са така наречените CVC и това означава, че трябва Вие да промените само тези 2 нещица. Как става?
Отидете в Bank accounts and cards и изберете своята карта. Натиснете на бутона Edit и попълнете новите данни на обновленията Ви.
[/hidden]

6. Забравих си паролата, какво да направя?
[hidden]- Това не е фатално. Изберете опцията Having trouble logging in? и напишете имейла, с който сте се регистрирали в PayPal. [/hidden]

7. Ако вече не се нуждая от профила си, как може той да бъде закрит?
[hidden]- PayPal Ви дава възможността да заличите своя профил сами, като отидете в Settings -> Close your account.[/hidden]

Отговори

Върни се в “Интернет”

 • Информация
 • Кой е на линия

  Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта